Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

De juiste KPI’s kiezen voor uw beursdeelname

Neemt u deel aan een vakbeurs? Dan wilt u hier het optimale uithalen. Om dit inzichtelijk te maken kunt u vooraf uw KPI’s bepalen. KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicator en is een manier om uw prestaties op de beurs te meten. Met de juiste KPI’s weet u of uw beursstrategie werkt of dat er op bepaalde punten nog verbetering nodig is. 

 

Neemt u deel aan een vakbeurs? Dan wilt u hier het optimale uithalen. Om dit inzichtelijk te maken kunt u vooraf uw KPI’s bepalen. KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicator en is een manier om uw prestaties op de beurs te meten. Met de juiste KPI’s weet u of uw beursstrategie werkt of dat er op bepaalde punten nog verbetering nodig is. Uw KPI’s hangen af van uw beursdoel, zoals naamsbekendheid vergroten of uw product verkopen. Na de beurs is het tijd om te evalueren en de resultaten te verzamelen.

Het is belangrijk dat de KPI’s SMART geformuleerd worden. Ze moeten dus specifiek, meetbaar, acceptabel, realiseerbaar en tijdsgebonden zijn. Wij heven u hieronder per beursdoel een aantal voorbeelden van KPI’s.

Branding: u wilt dankzij de beurs uw naamsbekendheid vergroten en de positie ten opzichte van concurrenten verbeteren. Interessante KPI’s zijn:

  • Het aantal geïnteresseerde contacten tijdens de beurs
  • Het aantal relevante contactmomenten voor, tijdens en na de beurs

Relatiebeheer: u wilt tijdens de beurs werken aan uw klantenbinding. Belangrijke KPI’s zijn:

  • Aantal gesprekken met bestaande klanten tijdens de beurs
  • Aantal gesprekken met partners tijdens de beurs
  • Aantal herwonnen klanten tijdens en na de beurs

Sales: u wilt uw product of dienst promoten tijdens de beurs. Goede KPI’s zijn:

  • Aantal geregistreerde leads tijdens de beurs
  • Aantal nieuw geregistreerde mogelijke klanten tijdens de beurs
  • Aantal getekende contracten of omzet tijdens de beurs

Geeft u een workshop of deelt u kennis? Dan is een goede meetfactor het aantal deelnemers dat na de beurs contact met u opneemt. KPI’s en doelstellingen werken nauw samen en zijn essentieel voor een succesvolle beurs.