Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

De voordelen van het exposeren op een beurs

Exposeren is één van de oudste manieren om een product te laten zien. Inmiddels leven we in een digitale maatschappij, alles is dezelfde dag nog te zien, te volgen of te lezen op het internet, dit maakt de noodzaak van beurzen voor velen steeds kleiner. Toch is het staan op een beurs in van groot belang. In dit artikel bespreken we een aantal voordelen die u ervaart wanneer u deelneemt aan een beurs.

Vergroten van de zichtbaarheid op een beurs

U wilt natuurlijk verkopen, maar dit hoeft niet persé een product te zijn. Dit kan bijvoorbeeld ook een dienst zijn, of misschien is er wel een ideaal doel dat u graag als ondernemer wilt behalen. Een beurs is daarom de juiste plek om als ondernemer met nieuwe en bestaande klanten in contact te komen. U creëert bereik en daardoor zichtbaarheid. Beursbezoekers zijn enthousiast en zéér gemotiveerd om meer te weten te komen over uw onderneming. Dit levert het juiste idee op en als u het goed aanpakt, misschien wel directe verkopen.

U komt te weten wat goed werkt en wat totaal niet werkt

Zoals hiervoor ook beschreven komt u op een beurs snel in contact met geïnteresseerden, vaste klanten maar ook uw concurrenten. Hiernaast biedt een beurs u de mogelijkheid om eens goed naar de concurrenten te kijken. Door goed te kijken en te luisteren komt u er snel achter wat wel en wat niet werkt. Omdat het op een beurs ook de bedoeling is dat u met veel mensen spreekt weet u vrijwel direct wat actueel is en wat er leeft onder de doelgroep. Als u merkt dat er erg veel vraag is naar een bepaald product, dienst of doel kunt u dit mogelijk meenemen in de toekomstige bedrijfsvoering. Misschien ontdekt u tijdens de beurs wel een nieuwe trend waar u als onderneming goed op kan inspelen.

U vergroot uw naamsbekendheid

Voor u een korte vraag: “Doet u graag zaken met ondernemingen waar u nog nooit van gehoord heeft?” veel bedrijven beantwoorden deze vraag vaak stellig met: “Nee” Uit onderzoek is ook gebleken dat een relatie tussen bedrijven pas ontstaat op het moment dat ze zeven maal contact met elkaar hebben gehad. Bedrijven hebben toenadering met elkaar nodig om vertrouwen te wekken. Zichtbaarheid op een beurs helpt daarbij vaak een handje. Op het moment dat u veel op beurzen aanwezig bent en regelmatig uw gezicht laat zien, wekt dit vertrouwen bij de klant en versterkt dit je reputatie. Bent u als onderneming nog geen grote speler, dan adviseren we u om de meest indrukwekkende beursstand te maken, zodat klanten snel on de indruk zijn van uw onderneming. RHR Standbouw helpt u hier graag bij.

Het vergroten van uw omzet

Bij een beurs moet u goed onthouden dat mensen kopen op gevoel. Een goede verkoper zorgt ervoor dat de klant zich op zijn/haar gemak voelt. Als een klant geen barrières meer ziet, gaat deze over tot aankoop. Klanten komen vaak van heinde en verre om te bekijken wat u te bieden heeft. Ze zijn speciaal op het evenement af gekomen omdat ze geïnteresseerd zijn. Als onderneming moet u er daarom voor zorgen dat u zoveel mogelijk probeert te verkopen. Zijn de bedragen juist en niet te hoog gaan deze vaak direct over op koop. Zodra de koop een feit is zorg dan altijd voor een goede follow-up na afloop van de beurs, verzamel daarom zoveel mogelijk contactgegevens.

De waarde van het exposeren

Bij mensen die uw producten, diensten of doel niet kennen moet u altijd eerst vertrouwen winnen, dat is het belangrijkst. Door goed te laten zien wat ‘werkt’ en door regelmatig uw gezicht te laten zien vergroot u zichtbaarheid en creëert u bekendheid. Bezoekers gaan altijd enthousiast naar beurzen, stel daarom altijd een goed verkoopverhaal op. Wilt u meer weten over de velen voordelen van het exposeren op een beurs of heeft u nog andere vragen overgehouden? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel via 0299 – 46 30 53.