Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Meer verkopen op een beurs

Heeft uw laatste bezoek aan een beurs niet het gewenste effect gehad? Dan is de kans groot dat u één van onderstaande onderdelen niet juist uitvoert. Wij gaan in dit artikel in op de kleine dingetjes die de dagen op de beurs voor u beter kunnen maken.

Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk wordt wel eens gezegd, dit geldt zeker voor een gang naar de beurs. Stel van tevoren een projectteam samen en zorg dat de taken worden duidelijk worden verdeeld.

Brochures

Deel niet direct aan iedere bezoeker een brochure of folder uit. Het verkoopgesprek moet bepalend zijn en niet de brochures. Als u toch graag iedere voorbijganger een papiertje in zijn hand drukt, zorg dan voor origineel en opvallend drukwerk.

De prospect

U heeft tijdens de beurs contact gelegd met veel potentiële klanten (prospects) en heeft deze op een lijst opgeschreven. Probeer er tijdens de beurs achter te komen hoe de prospect benaderd wil worden. Tegenwoordig is van alles mogelijk, u kunt de klant ook gewoon een e-mail sturen. De lijst afbellen is nog veel persoonlijker en zal meer response opleveren. De keuze die u hierin maakt is ook aan de klant, want hoe willen zij benaderd worden? Dit kunt u gewoon vragen tijdens de beurs, daar is niks raar aan.

Bereikbaarheid van de stand

De stand moet prospects uitnodigen, ook qua bereikbaarheid. Nodigt uw stand de klanten uit of worden zij afgeschrikt door uw onmogelijke bereikbaarheid? Een toonbank werkt als barrière en is daarom niet altijd de beste optie. Betrek de bezoekers bij de activiteiten. Daardoor voelt iedereen zich op zijn gemak en is het eerste contact goed.

Begroet voorbijgangers met een (gemeende) vriendelijke lach op het gezicht. Voorbijgangers die een naamkaartje dragen kunt u direct aanspreken bij hun naam. Zo maakt u het persoonlijk en roept u waardering op van de persoon die u aanspreekt.

Wilt u meer weten wat RHR Standbouw voor u kan betekenen of heeft u nog andere vragen overgehouden na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel via 0229 – 46 30 53.