Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Succesvolle beurzen

De voorbereiding van een beursdeelname is vaak erg uitgebreid. Er moet veel geregeld worden, van transport tot de stroomaansluitingen en van accessoires tot de uiteindelijke standbemanning. Ook voor beursbouwers is een goede voorbereiding cruciaal, aangezien per beurs meerdere stands opgeleverd moeten worden. Elk met zijn eigen ontwerp en wensen/eisen van de klant. Maar hoe ziet onze voorbereiding er nu precies uit, zodat u een succesvolle beurs kunt draaien met een uitstekend verzorgde stand? Lees het in onderstaand stappenplan.

Algemene voorbereiding RHR Standbouw voor beurzen

  • Enkele dagen voordat de beursvloer beschikbaar is voor het opbouwen en inrichten van de stands, begint onze logistieke afdeling met het verzamelen en bijeenbrengen van de benodigde materialen. Deze materialen worden uiteindelijk gebundeld en voorzien van een unieke code die correspondeert met het zogenaamde locatiedocument. Het locatiedocument is een belangrijke leidraad voor de klant, de standbouwer en de verhuurder van de standruimte.

  • Inmiddels heeft ons projectbureau de stand, in samenspraak met de klant, volledig ontworpen en uitgetekend. Deze 3D tekening wordt, tezamen met opbouwtekeningen, overgedragen aan de projectmanager die de standbouw op de beurs verzorgt. Deze projectmanager controleert het locatiedocument en de verzamelde goederen, waarna deze vervoerd worden naar de beurs met eigen vrachtwagens. Afhankelijk van het project en de beschikbare tijd bepalen de projectmanager en de afdeling logistiek hoeveel specialisten gebruikt worden voor het opbouwen van de beursstand.

  • Bij aankomst op de beurslocatie wordt, aan de hand van het locatiedocument, de juiste indeling op de beursvloer uitgemeten. Hierbij worden de geldende veiligheidsvoorschriften vanuit de beurslocatie strikt gevolgd.

  • Bij systeembouw worden de benodigde frames eerst op de beursvloer uitgelegd, zodat direct een overzicht ontstaat van de indeling van de stand. In het geval van houtbouw worden de op maat gemaakte onderdelen direct op de juiste plaats ingedeeld, zodat de beursstand op een zo efficiënt mogelijke wijze opgebouwd kan worden door de stand specialisten van RHR Standbouw.

  • Alvorens de gehele stand in te gaan richten met accessoires en de benodigde audio-materialen, is het belangrijk om de stand te voorzien van de juiste elektrotechnische inrichting. Onze elektrospecialisten zorgen voor een veilige inrichting van de elektrische installatie. Hierna vindt eventuele afbouw plaats met panelen, zij- en/of bovenbouw en worden de panelen voorzien van logo’s, bedrijfsnaam en eventueel andere bedrukking.

  • De projectmanager houdt, samen met de standmanager vanuit de klant, een laatste eindcontrole. Eventuele aanpassingen worden, zo mogelijk, gerealiseerd en de stand wordt opgeleverd.

  • Na oplevering van de stand kan RHR Standbouw ook zorgdragen voor een workshop van uw standbemanning om hen zodoende voor te bereiden op een succesvolle beurs. Dit wordt over het algemeen een dag vóór de beurs, tijdens de beursvoorbereiding, gedaan. Zodoende ligt de kennis nog vers in het geheugen ligt als de beurs begint.

  • Na de beurs draagt RHR Standbouw zorg voor een directe afbouw van de stand en eventuele opslag van de gebruikte materialen. Enkele weken na de beurs wordt een evaluatiemoment ingepland. Zo werken we samen aan een steeds groter wordend succes.
    P1040094P1040095P1040120

Wilt u ook een succesvolle beurs draaien en meer weten over de mogelijkheden voor het ontwerpen en bouwen van uw stand? Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen. Hiervoor kunt u ons bellen op 0299 463 053 of ons contactformulier invullen.