Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Tips voor kleding op een vakbeurs

Wanneer u deelneemt aan een vakbeurs zult u ongetwijfeld veel tijd steken in de presentatie van uw product of dienst en aan de beursstand. Vergeet niet om ook aandacht te besteden aan de kleding die gedragen gaat worden. Zo is het verstandig dat u voor iedere locatie weer andere kleding gebruikt.

Kleding aanpassen op locatie

De bijeenkomst kan bijvoorbeeld plaats vinden in een bedrijfshal met een onpersoonlijke sfeer of juist in een chique conferentiezaal met hoogwaardig tapijt. Op een chique bijeenkomst is het dus niet zo verstandig om een korte broek te dragen. Ook zijn de schoenen erg belangrijk, want open schoenen of slippers kunnen onprofessioneel overkomen terwijl hoge naaldhakken voor vrouwen weer over the top kunnen zijn. Maar dit hangt natuurlijk allemaal af van de beurs waar u op staat.
De bedoeling is dat de kleding past bij uw boodschap, op deze manier zullen ze elkaar versterken. Dus op een advocatenbeurs zal een maatpak voldoen, maar op een bedrijf voor de bouw zal dit maatpak niet nodig zijn.

Tips

  • Ga voor praktisch, want op een vakbeurs zal er ook hard gewerkt worden en dat wordt nog wel eens onderschat. Zo kiest u kleding dat lekker zit én er netjes uitziet. Houd rekening met de dikte van de stof en neem bij twijfel extra kleding mee wat iets dunner is. Als een medewerker zweet onder zijn of haar oksels heeft werkt dat niet uitnodigend, maar eerder afstotend.
  • Wees ook selectief met het kiezen van schoenen, want de hele dag op bijvoorbeeld pumps staan zal niet meevallen. Nieuwe schoenen zijn ook niet verstandig om aan te doen. U kunt blaren krijgen en zal dan de rest van de dag met pijn moeten lopen. Draag daarom representatieve schoenen die ingelopen zijn en netjes staan.
  • Ook al neemt u nooit een naald en draad in de hand, het kan toch van pas komen als er plotseling een broek scheurt. Een andere oplossing kan zijn dat u extra kleding meeneemt wat überhaupt geen kwaad kan. Er kan namelijk ook koffie gemorst worden of een balpen gaan lekken. In dat geval zullen naald en draad weinig nut hebben.

Indruk achterlaten

Vooraf goed nadenken over de passende kleding zal ervoor zorgen dat het er niet alleen beter uitziet, maar de medewerkers zullen ook comfortabeler werken. Dit alles heeft te makken met het complete plaatje kloppend te maken. Wanneer dit gebeurd zal uw beursstand meer opvallen en een professionele indruk achterlaten bij bezoekers.

RHR Standbouw staat klaar om u te helpen bij het maken van deze keuzes. Wij zorgen ervoor dat u de passende stand heeft, waarop u uw kleding kunt aanpassen. Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel via 0299 – 46 30 53.