Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Trends op beurzen en evenementen

Tijden veranderen. Een stevige tafel met een stapel mooie brochures, is tegenwoordig niet meer genoeg. Er is meer nodig om bezoekers naar een stand te trekken. In de huidige tijdsgeest geven mensen alle informatie die voorbij komt doorgaans heel kort de aandacht. De kunst is dus, om de aandacht vast te houden. Wat is daar tegenwoordig voor nodig? RHR Tentoonstellingsbouw ziet veel bijzondere aandachtstrekkers voorbij komen. Wij zetten daarom enkele trends op een rijtje. 

Trends

In feite zijn de trends in de beurzen- en tentoonstellingsbranche gebaseerd op twee belangrijke pijlers: meer interactie creëren en het optimaal benutten van moderne techniek. In het beste geval lukt het om de bezoekers dermate te verrassen, dat de nieuwsgierigheid meteen wordt getriggerd.

Event App

De meeste grote events maken inmiddels gebruik van een eigen app. Hierin vindt de bezoeker beursinformatie, maar kan hij bijvoorbeeld ook direct een beoordeling schrijven of een vraag stellen. Een App is ook een mooie manier om de interactie te verhogen. Zo is het mogelijk om al tijdens een presentatie vragen in te sturen aan een spreker, die na afloop worden beantwoord. Apps lenen zich goed voor creativiteit. Afhankelijk van de branche en diensten van de beursdeelnemer, zijn er veel variaties mogelijk. 

Virtual reality

Het is nog vrij duur, het is nieuw, maar het maakt een grote sprong voorwaarts. Virtual reality. En door de spong voorwaarts, wordt de techniek steeds betaalbaarder. Heel concreet, kun je bijvoorbeeld denken aan de inzet van rijdende IPads, waarop bezoekers direct contact leggen met op de beurs aanwezige sprekers of specialisten, maar bijvoorbeeld ook met niet fysiek aanwezige adviseurs. Met een rijdende IPad bereik je de bezoeker ook buiten de straal van je eigen stand. 

Een andere manier om meer beleving, interactie en merkpersoonlijkheid te creëren is een virtual tour door het bedrijf. Dit kan via IPads, 3D-brillen, of via een display. Je geeft als het ware een rondleiding door het bedrijf, zonder daar fysiek aanwezig te zijn. Daarmee laat je meer van jezelf zien, waardoor de attentiewaarde wordt vergroot.

Voor kleine bedrijven zijn deze investeringen nu nog fors, maar de verwachting is dat er snel betaalbare oplossingen komen waarmee ook de kleine ondernemer meer kan doen met Virtual Reality. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Design

Even simpel als belangrijk: het design. En daar komt de expertise van RHR Tentoonstellingsbouw weer om de hoek kijken. Eerder spraken wij al over de slechts zeer vluchtige aandacht van de gemiddelde beurs- of evenementbezoeker. Hoe sterker het design, hoe groter de kans dat juist uw stand de aandacht vasthoudt. Hierbij zijn een paar zaken van belang: 

  • Consistentie. Herhaling is kracht. Hoe beter uw stand overeenkomt met uw huisstijl, hoe groter de kans dat mensen zich u zullen herinneren.
  • Doelstelling. Wat is het doel van de beurs- of eventdeelname? Stel daar het volledige ontwerp op af.
  • Gastbeleving. Hoe worden de gasten ontvangen? Is er een plaats om even rustig te gaan zitten? Kunt u een kop thee of koffie aanbieden?
  • Onderscheidend vermogen. Durf te kiezen. Kijk of u een uniek element aan uw stand kunt toevoegen, dat past bij uw doelstelling en waarmee u zich onderscheidt van alle andere standhouders. 

Advies

Wilt u weten hoe wij uw stand net dat beetje extra kunnen geven? Onze experts denken graag met u mee. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0299 – 463053.