Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Uw beurs online promoten

De bedoeling van het deelnemen aan een beurs is het versterken en het werven van (potentiële) contacten in uw netwerk. Om uw (potentiële) klanten warm te krijgen voor een beurs moet er genoeg bereik zijn. In de wereld van vandaag hebben we hier een geweldig middel voor: ‘online promotie’ In dit nieuwsbericht leggen wij u graag uit hoe u het beste uw beurs online kunt promoten. 

De agenda van online promotie

Vier maanden voorafgaand aan de beurs kunt u beginnen met het kenbaar maken van uw beursdeelname. Zodra u zich als deelnemer heeft geregistreerd gaat u kenbaar maken aan uw (potentiële) klanten waar, wanneer en hoe u deel gaat deelnemen. Door middel van online promotie op social media laat u dit aan uw volgers weten door het plaatsen van een paar teasers. Dit kan een kort fragment zijn van een filmpje van de beurs van voorgaand jaar, maar het kan ook een foto zijn met daarop een glimp van een nieuw product dat u wilt gaan introduceren. Op deze manier maakt u mensen nieuwsgierig naar de beurs en met name naar uw stand. 
Twee maanden voor de beurs kunt u uw deelname actief gaan promoten. Breng de beurs naarmate de tijd verstrekt steeds meer onder de aandacht. Plaats meer informatie over de beurs en het doel van uw deelname. 

Uw beursdeelname online promoten

Het promoten van uw deelname aan de beurs hangt af van de communicatiemiddelenmix die uw bedrijf tot beschikking heeft. Wat u in ieder geval altijd kunt doen is het versturen van een uitnodiging voor de beurs. Voor de meest belangrijke (potentiële) klanten kunt u zorgen dat u voor hen een gratis toegangskaartje heeft. 
De meeste beurzen plaatsen een overzicht van haar deelnemers op de website. Zorg ervoor dat uw bedrijf in dat overzicht is opgenomen en dat u dit ook promoot, door bijvoorbeeld het plaatsen van de bevestiging op social media of de website. 
Een week voordat de beurs haar deuren opent start u met het opbouwen van uw stand. Zorg er bij de opbouw voor dat er genoeg foto’s van dit proces worden gemaakt en vervolgens geplaatst worden op diverse kanalen. Hierdoor gaat het al wat meer leven bij uw volgers en websitebezoekers.  
Reageer of retweet op andere social media kanalen die content plaatsen over de beurs (de beurs zelf heeft vaak ook een Twitter- of Facebookaccount) en maak gebruik van veel hashtags #. 
Als u gratis toegangstickets hebt kunt u op uw social media een winactie houden zodat u uw volgers gratis toegang kunt verlenen.
Wat en hoe u het ook doet, online kanalen zijn de geschikte media om onder de aandacht te komen bij uw (potentiële) klanten. Heeft u vragen over online promotie, de deelname van een beurs of over de opbouw van een stand? Dan kunt u bij RHR Standbouw terecht, vul ons contactformulier in of bel 0229 - 463053.