Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Word een succes op de beurs: 7 tips

Beursdeelname is kostbaar, maar kan u ook enorm veel opleveren. Naamsbekendheid, nieuwe klanten en waardevolle relaties bijvoorbeeld!

De beurs anno nu

Worden beurzen nog wel goed bezocht? Kunnen we het budget niet beter ergens anders aan uitgeven? Het antwoord is nee. Sterker nog, beurzen die met de tijd meegaan worden beter bezocht dan ooit. Beurzen worden naast een bolwerk van informatie ook steeds meer een totaalbeleving. Een uitje voor de consument, of, bij B2B bedrijven, een ontmoetingsplek waarbij volop genetwerkt wordt. Maar wilt u van uw beursdeelname een succes maken, dan is een goede voorbereiding essentieel. Als ervaren beursbouwers geven wij u graag 10 praktisch tips:

 

  1. Stel doelen. Waarom neemt u deel aan deze beurs? Wat is uw verhaal? Welke bezoekers hoopt u aan te trekken en hoe kunt u hen interesseren voor uw product of dienst? Denk hier van tevoren goed over na en stem uw beursmateriaal hierop af.
  2. Denk niet alleen aan de beurs zelf, maar ook aan het voor- en na traject. Hoe laat u iedereen weten dat u op de beurs te vinden bent? En hoe volgt u de leads op als de beurs weer voorbij is? Maak van uw beursdeelname een totaalcampagne als u alles eruit wil halen wat erin zit.
  3. Goede voorbereiding is het halve werk. Een stapels brochures op tafel leggen is niet genoeg, bedenk goed hoe u de doelgroep wilt aanspreken. Wilt u de bezoekers iets meegeven, zodat ze u zich later ook nog herinneren? Dan moet u dat op tijd voor elkaar krijgen.
  4. Wie neemt u mee? Niet iedereen is op de beurs als een vis in het water. U moet ook bij de stand vandaan durven gaan en het helpt als u er geen moeite mee hebt om mensen pro-actief te benaderen. Neem enthousiaste medewerkers mee met een open uitstraling. U bent het visitekaartje van uw bedrijf, dus zorg dat u een prettige gesprekspartner bent.
  5. Denk niet te makkelijk over uw stand. U wilt opvallen, uw stand draagt daar voor een heel groot deel aan bij. Zorg voor een originele stand, die naar uw huisstijl is vormgegeven. Denk niet alleen aan de stand, maar bijvoorbeeld ook aan de kleding die u draagt en de accessoires die u in de stand gebruikt.
  6. Zorg voor een aangename sfeer. Verlichting is daarbij belangrijker dan u denkt. Het moet bij uw stand goed vertoeven zijn, zodat mensen sneller openstaan voor een praatje. Een goede stand is toegankelijk, de drempel om binnen te stappen moet zo laag mogelijk zijn.
  7. Wees interactief. Speel in op de trends van deze tijd en gebruik bewegend beeld, innovatieve interactiemogelijkheden en andere technische snufjes. Alles om ervoor te zorgen dat de bezoeker getriggerd raakt en met u in gesprek wil.

 

Hulp nodig bij uw beursdeelname? Neem dan contact op met de stand- en tentoonstellingsbouwers van RHR. Wij denken met u mee en kunnen u uit ruime ervaring adviseren over een zo succesvol mogelijke beursdeelname.